fredag den 2. januar 2015

Botanisk foredrag og rundvisning maj, juni og august 2015


Gartneri Toftegaard.  Torsdag den 7. maj 2015 kl. 19
Den botaniske oplevelse går til Gartneri Toftegaard med et stort udvalg til den spiselige have. Vi skal dufte og smage. Gartneri Toftegaard er eksperter i chili (90 sorter), tomatplanter (60 sorter), krydderurter (220 sorter), eksotiske grøntsagsplanter og spiselige blomster. Der er rundvisning og foredrag med inspiration til disse mange spændende specialiteter indenfor spiselige urter, hvor SMAG og KVALITET er det vigtigste ….. selvfølgelig usprøjet.
Der tilbydes urtete og kaffe
Tilmelding og betaling senest den 20. april på
Gartneriet Jensen.  Tirsdag den 12. maj 2015 kl. 19 
Den botaniske oplevelse går til Gartneriet Jensen. Her finder du Danmarks største samling af Pelargonium, Fuchsia og andre sjældne planter.  I gartneriets udstillingshave med tilhørende pergola, kan ses en skøn samling af gamle træagtige Fuchsia. Der vises rundt i gartneriet og der fortælles og vises et udvalg af gartneriets sjældne planter, botanisk duft og hybrid Pelargonium ud af en samling på +900 slags. Der gives råd om jordblanding, gødning og vinteropbevaring.  Der tilbydes en kop te, kaffe og lille kage. 
Tilmelding og betaling senest den 20. april på
http://www.fof.dk/da/kogebugt/Kursusoversigt/foredrag-og-kulturelle-oplevelser/Ture/gartneri-jensen

Paradehuset ved Gisselfeld Kloster. Onsdag den 20. maj 2015 kl. 19 
At træde indenfor i Paradehuset er som at opleve Paradisets haver ?.. Her står tiden stille for en stund. Der er rundvisning mellem skønne vækster i bede, trækar og krukker. Liflig musik og rislende vand blander sig med blomster og blade i et eksotisk eventyr af farver, dufte og sanselighed midt i slotsparken.
Tilmelding og betaling på
http://www.fof.dk/da/sydoest/Kursusoversigt/natur/botaniske%20foredrag/botaniske-foredrag?id=6316


Munkhus Blomster & Binderi. Tirsdag den 2. juni 2015 kl. 19
Der er besøg hos Munkhus Blomster & Binderi, livsstilsbutik, blomsterunivers og kursusvirksomhed. Beliggende i et af de tidligere skovløberhuse under Bregentved Gods, i den skønneste natur ved Bregnemark skov i Haslev. Her er kreativitet i højsædet, hvad har vi i haven...? og hvad kan vi supplere med fra naturen? Oplev foruden rundvisning på matriklen, inspiration til hvordan haven og den omkringliggende natur til stadighed er leverandør af botaniske kreationer... Store som små der følger sæsonerne året rundt.
Der bydes på the og kaffe samt lidt sødt.
Tilmelding og betaling senest den 20. maj på 

Tidens Stauder Design. Tirsdag den 25. August 2015 kl. 19 
Den tidligere staudeplanteskolen er lukket, men interessen for planter lever videre. I store bede eksperimenteres der med de nyeste stauder og græsser. Der vises rundt i haven  og der fortælles om planter og design bl.a. i den Hvide Allé,  sol, sommer, strand  terrassebedet. Den Hvide Steppe omkring et lysthus, Det store græsbed, samt fremvisningshaven med 1500 forskellige stauder.
Der tilbydes te, kaffe og lille kage.
Tilmelding og betaling på

http://www.fof.dk/da/sydoest/Kursusoversigt/natur/botaniske%20foredrag/botaniske-foredrag?id=6316